2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mégsem bűnös a pap

Megszüntette a rendőrség szerdán a Pécsi Egyházmegye egyik papjával szemben, kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást - erősítette meg a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) a hvg.hu értesülését az MTI-nek.
2017. március 30. csütörtök 07:33 - HírExtra
 

Az ügyről Udvardy György pécsi megyés püspök múlt hétfőn kiadott közleményében azt írta: az egyházmegye papja "súlyos erkölcsi okokra hivatkozva a papi szolgálatból való elbocsátását kérte évekkel ezelőtt történt események kapcsán, amelyek felvetik a fiatalkorú veszélyeztetésének alapos gyanúját".

"Önmagára vonatkozó bejelentését előzetes vizsgálat keretében kivizsgáltam, és (...) minden papi működés gyakorlásától azonnali hatállyal felfüggesztettem" - tette hozzá akkor a főpásztor.

Korábban közölte azt is, hogy a pap bejelentésével kapcsolatosan minden szükséges egyházi és világi hivatalos lépés megtörtént.

Udvardy György a gyanú tárgyát képező cselekmény részleteit nem ismertető korábbi kommünikéjében arról is beszámolt, hogy azon intézmények vezetői, nevelőtestületei és iskolai osztályai, ahol az érintett pap tanított, tájékoztatást kaptak.

A BMRFK az MTI érdeklődésére közölte: a kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt folytatott nyomozást szerdán megszüntette.

"A nyomozásban beszerzett tanúvallomások szerint a férfi cselekedetével az akkor még kiskorúak testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését nem veszélyeztette. A nyomozás során más bűncselekmény elkövetésének gyanúja sem merült fel" - írták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását