2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Trump ezt becummantotta

A chicagói egyetem közpolitikai kutatásokkal foglalkozó központjának felmérése szerint a megkérdezett amerikaiak 62 százaléka nem ért egyet a Trump-kormányzat egészségbiztosítási terveivel, amelyet a múlt héten visszavontak a kongresszus elől.
2017. március 30. csütörtök 10:13 - HírExtra
Az egyetemi kutatóközpont (NORC) hétfőn zárult, egy hétig tartó közvéleménykutatása - amelyet az AP hírügynökséggel közösen végzett - szerint a megkérdezettek 62 százaléka kifejezetten rossznak tartja, ahogyan elnöksége kezdeti heteiben Donald Trump az egészségbiztosítás ügyét kezelte és a felmérésben résztvevők ugyanilyen arányban nem értenek egyet a kormányzat múlt héten visszavont egészségbiztosítási törvényjavaslatával sem.

Nagy arányban utasították el a szerényebb jövedelműek egészségügyi ellátását segítő Medicaid programra szánt költségvetés csökkentését, a Planned Parenthood nevű, családtervezéssel foglalkozó (és ezen belül művi terhességmegszakításokat is finanszírozó) nonprofit szervezet szövetségi támogatásának megvonását és az Obama elnök által aláírt egészségbiztosítási törvényben szereplő támogatások átalakítását életkorhoz kötött segélyekké.


Becummantotta?


Tízből nyolc megkérdezett ellenezte azt az elképzelést, amely lehetővé tette volna a biztosítóknak, hogy az idősebb korosztálynak magasabb díjjal értékesítsék a biztosításokat. A megkérdezettek 50 százaléka úgy vélekedett, hogy amennyiben a törvényjavaslatot megszavazták volna, akkor nagyon sok amerikai elveszítette volna az egészségbiztosítását, illetve nem lett volna módja és pénze új biztosításra.

A válaszolók 45 százaléka támogatja, hogy az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény életben maradjon, 38 százalékuk kategorikusan elutasítja az Obamacare-t, a többiek pedig nem tudtak egyértelmű választ adni arra, hogy melyik törvény lenne a jobb.

 - ...miközben mutogattak egymásra a gyerekek.

A Demokrata Párt hívei szerint a szövetségi kormány felelőssége, hogy valamennyi amerikainak legyen egészségbiztosítása, a republikánusok viszont úgy gondolják, hogy a elégséges, ha a kormányzat megteremti az egészségbiztosításhoz történő hozzáférést és az alacsony biztosítási díjak lehetőségét.

A demokrata pártiak és a függetlenek csaknem száz százalékban elégedetlenek az elnök egészségbiztosítással kapcsolatos teljesítményével, és a megkérdezett republikánusok egyharmadának is vannak kifogásai. De a republikánusok - a demokratákkal ellentétben - csaknem kivétel nélkül támogatták a törvényjavaslat azon elemét, amely kilátásba helyezte a Planned Parenthood szervezet szövetségi anyagi támogatásának megvonását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását