2018. május 21. - Konstantin

Az öngyilkos játékról hallana a Jobbik

A Jobbik lépéseket sürget az egyes hírek szerint fiatalok öngyilkosságához vezető Kék Bálna játék és a mögötte álló csoport ellen.
2017. április 5. szerda 11:05 - HírExtra
Farkas Gergely, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az Oroszországból indult hullámnak Romániában, Ukrajnában és Lengyelországban is voltak halálos áldozatai, szerinte Magyarországon is fel kell mérni a veszély mértékét.

Fontosnak nevezte, hogy a titkosszolgálat beszámoljon a helyzetről, ezt párttársa, Mirkóczki Ádám a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésén kezdeményezi. A csoport elleni küzdelem részeként említette az internetes tartalomblokkolást, továbbá azt, hogy az elkövetők ellen a legnagyobb szigorral lépjenek fel. Egy esetleges Btk.-módosításhoz minden támogatást megadnak - közölte a jobbikos politikus.

Farkas Gergely szerint az "őrült játék" társadalmi hátterében az elidegenedés áll, az instabil fiatalokat használja ki a Kék Bálna nevű beteges kezdeményezés.Párbeszédre lenne szükség

Azt javasolta, hogy a veronai buszbalesethez hasonlóan erről a témáról is beszélgessenek a tanárok a diákokkal. Mint mondta, azt is szeretné, ha a készülő nemzeti alaptantervben hangsúlyos szerepet kapna a tudatos internethasználat, s ezáltal a diákok kritikusan viszonyulnának a tartalmakhoz.

A frakcióvezető-helyettes azt is szorgalmazta, hogy jusson több forrás az iskolapszichológusokra, a szülőket pedig arra kérte, hogy kiemelten foglalkozzanak gyermekeikkel.

Megjegyezte, a fiataloknak is van felelősségük, fontos, hogy észleljék barátaikon, osztálytársukon, ha valami nincs rendben.

A jobbikos politikus azt is mondta, nem pánikot szeretnének kelteni, hanem reális képet akarnak kapni a helyzetről.

Sajtóhírek szerint a Kék Bálna nevű internetes csoport különféle kihívásokra buzdítja az általa elért fiatalokat, az utolsó "próba" pedig az öngyilkosság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását