2024. március 29. - Auguszta

Egyetemek - sikerrel járt a jogos népharag?

A magyar kormány semmilyen egyetemet nem zár be, a Soros-egyetemet sem. A magyar kormány annyit szeretne, hogy azonos jogszabályok alapján működjön minden egyetem - emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkársága az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.
2017. április 11. kedd 11:49 - HírExtra
Célként említik, hogy "ha valaki privilégiumra szeretne szert tenni" - például Európán kívüli diplomát kiadni - arról a magyar Országgyűlés által ratifikált, nemzetközi szerződés szülessen.

A magyar felsőoktatási törvény módosítása nem jelenti a CEU bezárását, a CEU zavartalanul folytathatja működését, ha Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok erről megállapodik. Magyarország jó szándékú, a magyar kormány nyilvánvalóvá tette, hogy kész a tárgyalásokra - hangsúlyozzák.


Fotó: borsonline.hu


Mint írták, Palkovics László oktatásért felelős államtitkár azért utazott a nap folyamán Brüsszelbe, hogy első kézből tájékoztassa az Európai Bizottságot a magyar felsőoktatási törvény módosításának tartalmáról, "mert sajnálatos, hogy több brüsszeli politikus úgy nyilatkozott az ügyben, hogy előtte nem tájékozódott a valóságról, és a kormányellenes külföldről finanszírozott szervezetek információira hagyakozott".


Erről az "apró" tévedésről miért nem tudott senki?


A Soros-egyetem ügyében van egy megtévesztő, hazug Soros kampány. Ennek a kampánynak az első hazugsága, hogy ha a felsőoktatási törvény módosítása kihirdetésre kerül, akkor bezár a Soros-egyetem. Ez nem igaz, a magyar jogszabályok alapján továbbra is működni fog, évfolyamokat indíthat és diplomát adhat ki - erről tájékoztatta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár Brüsszelben Navracsics Tibort, az Európai Bizottság oktatásért felelős biztosát, és szintén erről tárgyal a délután folyamán Frans Timmermans-szal az Európai Bizottság alelnökével is, olvasható a közleményben.


Fotó: 24.hu


Bízunk benne, hogy Brüsszel nem fog asszisztálni a Soros-szervezetek hazug kampányához és képes lesz a tárgyszerű, elfogulatlan, politikai érdekektől mentes véleményalkotásra - fogalmaz az államtitkárság.

A közlemény szerint a Soros György által támogatott szervezetek tudatosan dezinformációs kampányt folytatnak az egyetem ügyében; "a magyar felsőoktatási törvény módosítását felhasználják egy átfogó Magyarország elleni kampányhoz, amelynek valódi oka és végső célja, hogy nyomást gyakoroljanak a magyar kormány bevándorláspolitikájára. Az egyetem ürügyén szervezett vasárnapi tüntetésen a szónokok a kormány bevándorláspolitikáját bírálták" - írják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását