2018. május 21. - Konstantin

Hol vannak a "jó fiúk"?

Zárt ülésen megkezdődtek Moszkvában szerdán Szergej Lavrov orosz és Rex Tillerson amerikai külügyminiszter tárgyalásai, a találkozót megelőzően az orosz diplomáciai tárca úgy nyilatkozott, hogy rejtély számára az Egyesült Államok Szíria-politikája.
2017. április 12. szerda 12:13 - HírExtra
Lavrov a találkozó első, tévékamerák által rögzített perceiben annak fontosságát hangoztatta, hogy nem szabad megengedni a Szíria elleni, jogsértő módon végrehajtott amerikai légicsapások megismétlődését. Hozzátette, hogy őszinte tárgyalásokra számít vendégével egy széles körű terrorellenes koalíció kialakításáról.

Hát persze, természetesen


Tillerson szintén reményének adott hangot, hogy nyílt és őszinte eszmecserét fognak folytatni, amely pozitív irányban mozdítja elő a kétoldalú viszonyt. Mint mondta, a találkozón a felek megpróbálják tisztázni az álláspontokat azokban a kérdésekben, amelyekben a két ország céljai és feladatai egybeesnek, függetlenül azok eltérő taktikai megközelítésétől. Szavai szerint egyúttal lehetőség nyílik az álláspontok kifejtésére olyan ügyekben is, ahol a két ország különböző nézeteket vall, a különbségek szűkítése és a nézőpontok világossá tétele érdekében.Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a tárgyalások előtt újságírók előtt kijelentette, hogy Moszkva számára "egészében véve rejtély" az amerikai kormánynak a szíriai válsággal kapcsolatban képviselt irányvonala. Ismételten agressziónak és a nemzetközi jog megsértésének minősítette a szíriai célpontok ellen intézett amerikai katonai csapást.

Nem nagyon értik


"Minden, a szíriai helyzettel kapcsolatos kérdést megvitatnak majd a tárgyaláson. Nem nagyon értjük, hogy az amerikai kormány konkrétan mit ért azon, amikor különböző szinteken hol biztonsági, hol stabilitási zónákra utal" - mondta.

Kijelentette, hogy a közel-keleti válsággócok mellett a felek megvitatják az ukrajnai és a koreai-félszigeti helyzetet is.A találkozót megelőzően Vlagyimir Putyin elnök a Mir tévécsatornának nyilatkozva kijelentette: az arab országban végrehajtott orosz katonai beavatkozásnak célja annak megakadályozása, hogy oroszországi terroristák visszatérhessenek Szíriából.

Áhá! Így mindjárt más a gyerek fekvése!


"Kontingensünk éppen azért harcol más területen, nem Oroszországén a nemzetközi terroristákkal, hogy ide senki se térhessen vissza. Vagy ha ez néha megesik, az ismételten azt bizonyítja, hogy helyesen döntöttünk, És mindent meg kell tennünk azért, hogy a visszatérést minimálisra csökkentsük" - mondta.

Hozzátette: az orosz alkotmány ugyan nem teszi lehetővé, hogy valakit megfosszanak állampolgárságától, de a szerzett állampolgárság esetében Moszkva megvizsgálhatja az azt odaítélő határozat visszavonatásának törvényes lehetőségét.

A Kreml szóvivője közölte: van "bizonyos valószínűsége" annak, hogy Putyin az amerikai és az orosz külügyminiszter megbeszélése után mindkettejüket fogadja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását