2024. március 29. - Auguszta

Varga Mihály reménykedik

Az építőipari termelés februári adata azt mutatja, hogy idén magára találhat az ágazat, az év első két hónapjának építőipari eredményei jól alakultak, így megindulhat az építőiparban a régen várt növekedés idén - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
2017. április 13. csütörtök 10:10 - HírExtra
 
A KSH közlése szerint az építőipar termelése februárban 15,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi alacsony bázist a januári - szintén alacsony bázisra támaszkodó - 18,5 százalékos növekedés után.

Varga Mihály hozzátette: a termelés bővülésében nagy szerepe van a családi otthonteremtési kedvezménynek (csok), amely tavaly indult el.

A tárcavezető szerint idén növekedés várható az épületek és az egyéb építmények kategóriájában is. Előbbi a lakásépítések számának várható emelkedésével, utóbbi pedig olyan kormányzati beruházási intézkedésekkel magyarázható mint az útépítések, a szennyvíz és csatorna építés.

Varga Mihály közölte: mindezek alapján teljesülhetnek azok a gazdasági növekedésre vonatkozó várakozásaik, amelyek részben az építőiparra épülnek. Az év egészében 4,1 százalékkal nőhet a gazdaság teljesítménye - mondta.

Kérdésre kifejtette: idén a kormány intézkedései és a csok mellett már az európai uniós források felhasználása is húzhatja majd az építőipar teljesítményét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását