2024. március 29. - Auguszta

Vád az oktogoni bankrabló ellen

Vádat emeltek az ellen a 44 éves férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly februárban kirabolt egy bankfiókot Budapesten, az Oktogonon, egy solymári pénzintézetet megpróbált kirabolni, egy gyalogost pedig megtámadott - közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.
2017. április 19. szerda 12:06 - HírExtra
Ibolya Tibor közleményében az áll: a vádirat szerint a férfi 2016 februárjában egy reggel bement egy bankfiókba a VI. kerületi Oktogonon, és gázpisztolyát a pénztárosra fogva a bevétel átadását követelte. A sértett átadta a kasszában lévő pénz nagy részét, 2,5 millió forintot, amellyel a vádlott elmenekült. A kár nem térült meg.

Egy hónappal később a férfi egy solymári bankfiókban - a korábbi esethez hasonlóan - a bevétel átadását követelte az egyik dolgozótól. Eközben azonbana pulthoz lépett egy másik ügyfél, ezért a vádlott a fegyvert a ruházatába rejtette és távozott.

Ráugrott a nő hátára

A vádlott az első bankrablást megelőző napokban, egy este az V. kerületi Széchenyi térnél megtámadott egy nőt, ráugrott a hátára, emiatt mindketten a földre estek. A férfi megkísérelte elvenni a sértettől a táskáját, ám megijedt a nő kiabálásától és elmenekült.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit három rendbeli - két esetben fegyveresen elkövetett - rablás bűntettével, illetve annak kísérletével vádolja. Az ügyészség az ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló vádlott kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását