2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Simicskáé az Index, parázik a "mesecsatorna"?

Az M1 Híradója szerint közvetlen befolyást szerezhetett Simicska Lajos az Indexben, ugyanis unokaöccse bekerült a hírportál tulajdonosának igazgatóságába.
2017. április 21. péntek 06:46 - HírExtra
Az M1 aktuális csatorna csütörtök esti Híradójában felidézték: a hírportál maga közölte, hogy egy alapítvány tulajdonába került. Hárman alkotják a Magyar Fejlődésért Alapítvány igazgatóságát: Nagy Ajtony Csaba ügyvéd, Kereszty Gábor közgazdász és Bodolai László ügyvéd. Nagy Ajtony Csaba Simicska Lajos rokona, egészen pontosan az unokaöccse - hangzott el az M1-en.

Kifejtették: Simicska Lajos egyik cége, a Pro-Ráta Holding Zrt.-nek ugyanis 2014 óta opciós joga volt, tehát megvásárolhatta a hírportált. A Magyar Nemzetben és Hír TV-ben is érdekeltséggel bíró cég száz százalékos tulajdonrészt szerzett az Index Zrt.-ben, ezután pedig egy alapítványra ruházta a jogokat.



Fantazmagória?


A Híradóban a 444.hu-t idézve azt mondták: a "magyar médiapiac egyik leghosszabb ideje lebegtetett legendáinak egyike, hogy Simicska Lajosnak meg akarja szerezni Indexet". A cikk szerint "ezzel a lépéssel Simicska Lajos régi bizalmi embere került befolyásos pozícióba a hírportálnál. Nagy Ajtony Csaba ugyanis az utóbbi másfél évtizedben a legfontosabb Simicska-cégekben töltött be fontos szerepet".

A PestiSrácok hírportál arról ír: a nagyvállalkozó bekebelezte az Indexet. Úgy fogalmaztak: "az a helyzet is előállhat, hogy a Jobbik szócsövévé válik a balliberális Index" - idézte az M1 a portál cikkét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását