2018. július 16. - Valter

Ukrajna örül a magyar segélynek

Ukrajna pozitívan fogadja a Magyarországról érkező humanitárius segítséget, és ez kihat a magyar-ukrán kapcsolatokra is - mondta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
2017. április 24. hétfő 11:01 - HírExtra
 
Soltész Miklós elmondta, az elmúlt években a magyar kormány sok segítséget nyújtott északkeleti szomszédjának, és idén is folytatódnak a karitatív programok.

Ezek között említette, hogy idén is hétszáz olyan ukrán gyermek tölthet egy hetet a Velencei-tónál, akinek az édesapja meghalt vagy megsebesült az ukrán fegyveres konfliktusban, valamint Magyarország idén is vállalja húsz ukrán katona rehabilitációját.

Az államtitkár elmondta azt is, remélik, hogy a segélyek átjuttatása zökkenőmentesebb lesz, mint eddig. Az új szisztéma szerint előre összeírják, hogy mire van szüksége Ukrajnának, és a kész lista alapján kezdik a gyűjtést a karitatív szervezetek - mondta.

Tavaly és tavaly előtt 200 tonnányi magyar segély érkezett Ukrajnába - tette hozzá -, és az eddigi segítségnyújtás milliárdos nagyságrendű.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását