2019. március 26. - Emánuel

Határellenőrzés lesz az olaszoknál

Május 10. és 30. között visszaállítják a határellenőrzést Olaszországban a szicíliai Taormina városában rendezendő G7-csúcstalálkozó biztonságát garantáló intézkedések részeként.
2017. május 3. szerda 10:21 - HírExtra

Olaszország szárazföldi és tengeri határátkelőin is felfüggesztik a schengeni mozgásszabadságot. Útlevél-ellenőrzéssel kell számolni a repülőtereken, valamint a gépjárművek számára eddig nyitott határszakaszokon is. A határellenőrzés május 10-én nulla órakor lép életbe és 30-án éjfélkor ér véget.

A schengeni belső határokon való ellenőrzést a világ legfejlettebb iparú országait tömörítő G7 csoport állam- és kormányfőinek május 26-27-i találkozója indokolja. A szicíliai Taorminában az értekezlet alatt még a tengerpartot is lezárják a fürdőzők előtt. Tízezer olasz katona, rendőr és biztonsági ember garantálja a biztonságot.

Az eddigi információk szerint a résztvevőket a taorminai görög színházban fogadják. A küldöttségeket a városközpontban kialakított biztonsági övezetben szállásolják el. A csúcs helyszíne a taorminai sportcsarnok, valamint a helyi Hotel Timeo lesz, ahol a gálavacsorát rendezik. Korábbi információk szerint Donald Trump amerikai elnök szálláshelyét a közeli Sigonella katonai támaszpontján vagy egy anyahajón akarták kijelölni, de az elnök napi többszöri mozgatásának elkerülésére Donald Trumpnak és 250 fős kíséretének végül a Hotel Timeo egyik különszárnyát tartják fenn.

Meg nem erősített olasz sajtóértesülések szerint Donald Trumpot május 27-én Ferenc pápa is fogadhatja a Vatikánban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását