2018. május 28. - Emil, Csanád

Párbeszéd: Azonnal vonják be a gödi gyermekotthon működési engedélyét!

Egy nemzetközi civil szervezet szerint a gödi speciális gyermekotthonban kikötözik, éheztetik, kínozzák a fogyatékos gyermekeket. A Párbeszéd az intézmény működési engedélyének haladéktalan visszavonását követeli. A párt egy átfogó gyermekvédelmi törvénymódosítást terjeszt a parlament elé, és felszólítja a kormányt, hogy tartsa be a gyermekek védelméről szóló jogszabályokat!
2017. május 4. csütörtök 15:08 - HírExtra
A gödi gyermekotthon uniós forrásokhoz is hozzájutott az elmúlt években. Ebből is látszik, hogy a kormány a közpénzeket minden kontroll nélkül osztja szét a haveri szervezeteknek. Felháborító, hogy a fejlesztési pénzekből olyan intézmények is részesülnek, ahol gyermekeket kínoznak.A Párbeszéd szerint az intézmény bezárásán túl annak minden uniós támogatást is vissza kell fizetni. Át kell tekinteni az ellátórendszer működését, és mindent meg kell tenni azért, hogy a fenntartók és a gyermekgondozással foglalkozó intézmények a törvényeket betartva működjenek. A párt írásbeli kérdéssel fordul Balog Zoltánhoz, hogy tisztázza: milyen azonnali lépéseket tesz a kormány.

A Párbeszéd törvényjavaslatában követeli továbbá, hogy a kormány az ENSZ gyermekjogi egyezményének megfelelően bővítse a gyermekek jogait, erősítse meg az alapellátást és a családok védelmét, illetve tegyen meg mindent azért, hogy a fogyatékkal élő gyermekek is családi körülmények között nőhessenek fel.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke
Forrás: PM
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását