2018. május 28. - Emil, Csanád

Ez nem vicc: a minisztérium önmagát igazolja

A márciusi ipari termelés több mint 10 százalékos növekedése igazolja azokat az iparpolitikai fejlesztési elképzeléseket, amelyek az elmúlt évben az újraiparosítás, az Irinyi terv, illetve az ipar 4.0 keretében elindultak - kommentálta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adatait a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.
2017. május 5. péntek 11:25 - HírExtra
 
A KSH előzetes becslése szerint márciusban az ipari termelés 12,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, naptárhatástól megtisztítva a termelés 9,4 százalékkal nőtt.

Pomázi Gyula elmondta, hogy ez az elmúlt hat év legjobb növekedési indexe.

Hozzátette, hogy a termelést elsősorban a gépipar, az elektronika, valamint az orvosiműszer-gyártás húzta, és az utóbbi egy évben indult befektetések is most kezdik el meghozni a hatásukat.

Arra a kérdésre, hogy a termelés miként hat a foglalkoztatottságra, a helyettes államtitkár úgy válaszolt: a magas kapacitásigény kielégítésére indultak el olyan intézkedéscsomagok a digitális munkaerő programhoz, vagy az Irinyi terv fejlesztéseihez kapcsolódóan, amelyek célja a magasabb hozzáadott értéket előállítani képes és magasabb képzettségi szintű erőforrás megtartása Magyarországon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását