2018. május 28. - Emil, Csanád

Szigorodó amerikai vízum

A vízumkiadási gyakorlat szigorítását javasolja az amerikai külügyminisztérium, amely a vízumkérők kiterjedt és átfogó ellenőrzését kívánja bevezetni.
2017. május 5. péntek 09:35 - HírExtra
 
A csütörtökön nyilvánosságra hozott tervek szerint egyes vízumkérőknek öt évre visszamenőleg számot kellene adniuk a közösségi médiában való megjelenésükről, meg kellene adniuk korábbi útleveleik számát, e-mail-címeket és telefonszámokat, továbbá tizenöt évre viszamenőleg pontos és részletes életrajzi adatokat kell közölniük.

Ezen adatokat nem mindenkitől, hanem csak azoktól kérnék, akiket "terrorizmussal összefüggő, vagy más nemzetbiztonsági okokból" kötelezően részletes ellenőrzésnek vetnek alá. A tervezet nem említ konkrét térségeket vagy országokat, amelyeknek állampolgáraira érvényes lenne a szigorítás.

A javasolt intézkedéscsomagot a külügyminisztérium továbbította a washingtoni Fehér Ház Menedzsment és Költségvetési irodájának, amelynek május 18-ig kell elfogadnia vagy elutasítania.

Rex Tillerson külügyminiszter hasonló intézkedéseket márciusban már bevezetett: a külföldi amerikai konzulátusokat arra utasította, hogy vízumkiadáskor a mostani javaslatban megfogalmazott kérdésekkel ellenőrizzék a vízumért folyamodókat. A tárcavezetőnek azonban később vissza kellett vonnia az intézkedést, mert a Menedzsment és Költségvetési Iroda - amelyen keresztül a Fehér Ház felügyeli a szövetségi szervezetek tevékenységét - nem engedélyezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását