2018. május 28. - Emil, Csanád
Csütörtök délután Halász Júlia, a 444.hu újságírója videóriportot akart készíteni a Fidesz konzultácós országjárásának budapesti állomásáról. Megfélemlítették és megalázták. Ez ma a Fidesz országa.
2017. május 6. szombat 07:13 - HírExtra
 Ezt az eseménysorozatot múlt héten jelentették be, Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató azt mondta, 120-130 helyen tartanak nyilvános fórumokat országszerte a nemzeti konzultáción feltett kérdések témájában - írja a 444.hu

Csütörtökön Simicskó István honvédelmi és Varga Mihály gazdasági miniszter tartott fórumot a XI. kerületi Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban.

"Leültem az előadóteremben és vágóképeket készítettem, majd három fiatal férfi felszólított, hogy menjek el, mert regisztráció nélkül nem lehet forgatni. Kérésem ellenére nem mondták el, hogy kik ők, Ludányi Attila önkormányzati képviselő lépett oda, megígérte, hogy bemutatnak a szervezőnek Szabó Lászlónak" - írta le a helyzetet Júlia.

"Szabó elmondta, hogy nem forgathatok, de meghallgathatom a fórumot, ezért visszamentem a terembe és a második sorban leültem, felvételt a kamerámmal nem készítettem. Mivel a közönségből többen is fotóztak a mobiljukkal, ezért én is készítettem 3-4 fotót a telefonommal."

Varga Mihály beszéde után, a hallgatói kérdések közben Júliát telefonon keresték, ezért kiment a folyosóra.

"A kameraállványomat viszont bent hagytam a teremben, mert később vissza akartam térni. Szabó László követett a folyosóra, becsukta a terem ajtaját és fenyegetően megállt mögöttem. Mikor befejeztem a hívást, közölte, hogy nem mehetek vissza a fórumra. Elmondtam neki, hogy bent van az egyik eszközöm, de ekkor rámtámadt, kicsavarta a telefont a kezemből és agresszívan felszólított, hogy hagyjam el az épületet. Azzal gyanusított, hogy videofelvételeket készítettem a kamerámmal, ami nem volt igaz, ezért azonnal kértem, hogy rendőrség előtt tisztázzuk a helyzetet. Miután nem adta vissza a telefonomat és elkezdett lökdösni, hangosan segítségért kiáltottam" - írja Júlia. Ennek ellenére senki sem segített neki, sőt, a folyosón állók közül is többen rátámadtak.

"Szabó László pedig a karomnál fogva lerángatott az emeletről és az épület előtt folytatta a fenyegetőzést. Több kollégája vagy barátja is körbeállt és azt mondták, hogy csak akkor kaphatom vissza a telefonom, ha előbb megmutatom nekik a kamerámat. Folyamatosan fenyegetőztek és megpróbáltak megfélemlíteni. Körülbelül 10 percig kértem, hogy adják vissza a telefonomat, mindannyiuktól többször segítséget kértem."

Júlia leírása szerint a jelenet így folytatódott:
"Mikor elmondtam Szabó Lászlónak, hogy úton van a rendőrség, a fotóimat kitörölte a telefonomból, és visszament a rendezvényre."

Varga Mihály munkatársai később odavitték a kameraállványt kollégánknak, és azzal az ajánlattal próbálták elsimítani az ügyet, hogy kárpótlásul készíthet egy interjút Varga Mihállyal.
"A rendőrség munkatársai az épület előtt, a főbejáratnál kikérdeztek engem és állítólag az épületben a szervezőkkel is sikerült beszélniük. Azt állították, hogy nem tudták azonosítani a támadómat és mivel a szervezők nem látnak szívesen, ezért nem jönnek velem vissza az épületbe, hogy esetleg együtt keressük meg."

A 444.hu újságírója ezután már nem találkozott Szabó Lászlóval. Az épületnek van egy másik kapuja is, valószínűleg ott távozott.

Halász Júlia feljelentést tett a XI. kerületi rendőrkapitányságon, az idézetek a feljelentésből származnak.

Pénteken a 444 levélben kereste Simicskó Istvánt és Varga Mihályt is azzal a kérdéssel, hogy elfogadhatónak tartják-e az esetet Az NGM sajtóosztálya közölte:

"Varga Mihály az eseményen meghívott előadóként, a tárca munkatársai meghívottként voltak jelen. Kérjük, hogy további információért a választókerületi elnökhöz forduljanak."

Az újság többször is kereste Szabó Lászlót. Az újbudai Fidesz-irodától azt a választ kapták, Szabó László nem áll a 444 rendelkezésére.

UPDATE: A Honvédelmi Minisztérium kommunikációs osztálya a következőt válaszolta a 444.hu-nak. "A kérdésében foglalt esemény egy olyan lakossági fórum volt, melynek sem a szervezésében, sem a lebonyolításában nem volt szerepe a Honvédelmi Minisztériumnak. Így az esemény részleteiről – beleértve a résztvevőket, a szervezőket, az ott történteket – nem rendelkezünk információval."Csütörtök délután kollégánk, Halász Júlia videóriportot akart készíteni a Fidesz konzultácós országjárásának budapesti állomásáról. Ezt az eseménysorozatot múlt héten jelentették be, Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató azt mondta, 120-130 helyen tartanak nyilvános fórumokat országszerte a nemzeti konzultáción feltett kérdések témájában.
Forrás: 444.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását