2018. április 23. - Béla

Trump találkozik Macronnal

Donald Trump amerikai elnök május 25-én Brüsszelben találkozik Emmanuel Macron francia államfővel - jelentette be a Fehér Ház hétfőn.
2017. május 9. kedd 07:10 - HírExtra
 
Május 25-én a NATO vezetői tanácskoznak Brüsszelben, és Donald Trump a tanácskozás keretében folytat majd megbeszéléseket Emmanuel Macronnal.

A Fehér Ház közlése szerint Trump elnök határozott együttműködésre törekszik Macron megválasztott francia elnökkel, hogy megvitassa vele a közös kihívásokat - fogalmazott a Fehér Ház.

Donald Trump vasárnap az elsők között gratulált Macronnak a választási győzelemhez. Twitter-üzenetében hangsúlyozta Macron győzelmének nagy arányát, és leszögezte: "alig várom a közös munkát".

Donald Trump hétfőn telefonbeszélgetést is folyatott a megválasztott francia elnökkel, aki közölte: Párizs mindent megtesz a 2015-ben tető alá hozott klímavédelmi egyezmény megőrzése érdekében. Erről Laurence Haim, Macron szóvivőnője adott interjút a CNN hírtelevíziónak. Haim az interjúban leszögezte: az új francia elnök mindent megtesz a klímavédelmi egyezmény, és általában a francia nép védelméért. A mintegy tízperces beszélgetésben - Haim szerint - a két politikus megvitatta a terrorizmus elleni küzdelem és a transzatlanti kapcsolatok ügyét, továbbá szót ejtett gazdasági kérdésekről is.

A Fehér Ház nem adott ki közleményt Donald Trump és Emmanuel Macron telefonbeszélgetéséről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását