2024. március 19. - József, Bánk

Hipermodern uszodát kap Veszprém

A tervek alapján a legkorszerűbb uszodakoncepció valósulhat meg Veszprémben - jelentette ki a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke országjárásának veszprémi állomásán csütörtökön.
2017. május 12. péntek 07:20 - HírExtra
 
Bienerth Gusztáv hangsúlyozta: "szándék, forrás, akarat van" a beruházásra, és Veszprémben van szakmai bázis, amire építeni lehet. Azt mondta, "mindannyiunk közös érdeke az, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni", és - tette hozzá - ehhez a szövetség minden szükséges tudást, támogatást megad az új létesítmény tervezése, kivitelezése és majd a működés során is.

A MÚSZ elnöke szerint a Veszprémi Aréna mellé tervezett beruházás negyven-ötven évre épül, és minden olyan szempontot figyelembe vettek a tervezésekor, amely az úszósport és a vízilabda szempontjából fontos.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere kiemelte, a sport terén hármas céljuk van: a szabadidősport bázisának növelése, az utánpótlássport infrastruktúrájának biztosítása és az élsport támogatása.

A polgármester elmondta, hogy a veszprémi uszodakoncepció a kormány előtt van, várhatóan 2018 elején kezdődhet meg a beruházás a Modern Városok program keretében.

Az új uszodakomplexumban egy 50 méteres, tízpályás nagymedence, valamint egy 33x25 méteres és egy tanmedence kap helyet a szükséges kiszolgáló infrastruktúrával, ezerszemélyes lelátóval. Emellett szeretnék a jelenlegi létesítményeknek, a Március 15. úti uszodának és a Báthory iskola tanmedencéjének a felújítása is - mondta Porga Gyula.

Ötvös Tamás, a Veszprémi Úszó Klub elnöke arról beszélt, hogy egyesületük 80-100 igazolt versenyzővel működik. A fejlesztéstől azt várják, hogy Veszprémben olyan úszóbázis jöjjön létre, ahol a különböző korosztályokkal tudnak foglalkozni és bővített szakmai profillal jelenhetnek meg.

Kérdésre válaszolva Bienerth Gusztáv országjárása tapasztalatairól úgy fogalmazott: Magyarországon "egymás mellett él a legkorszerűbb infrastruktúra és a hetvenes évek eleje", az úszósport azonban mindenhol népszerű.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását