2018. június 21. - Alajos, Leila

Lengyelekkel bővül a nemzetközi NATO-zászlóalj

Lengyelország kétszáz katonát vezényel a Lettországban formálódó nemzetközi NATO-zászlóaljba - erősítette meg Andrzej Duda lengyel államfő hétfőn Varsóban, Raimonds Vejonis lett elnökkel közösen megtartott sajtóértekezleten.
2017. május 15. hétfő 16:49 - HírExtra
Raimonds Vejonis egynapos hivatalos látogatást tett Lengyelországban, a lengyel államfővel folytatott tárgyalásainak egyik témája a két ország és a NATO viszonya volt. Ebben az összefüggésben a Lettországban formálódó, kanadai parancsnokságú NATO-alakulat működésére is kitértek.

Duda megerősítette, hogy Lengyelország "aktív szerepet" vállal a zászlóaljban, mégpedig 200 katonája révén, akik "a legközelebbi időben" csatlakoznak az alakulathoz.A lengyel államfő május elején hagyta jóvá azt a döntést, melynek értelmében június végéig 200 lengyel katona a lettországi, 250 katona pedig a romániai NATO-alakulatban teljesít szolgálatot, féléves rotációs rendszerben.

A NATO a kelet-ukrajnai konfliktus és az ottani orosz beavatkozás miatt a tavaly júliusi varsói csúcstalálkozón úgy döntött, hogy csapaterősítést hajt végre Lengyelországban, Észtországban, Litvániában és Lettországban, átlagosan ezer-ezer katonával. Litvániába már január végén megérkeztek a német parancsnokságú zászlóalj első katonái, Lengyelországban és Észtországban pedig márciusban kezdődött meg az amerikai, illetve brit parancsnokságú zászlóalj telepítése. A lettországi zászlóaljba a kanadaiak mellett albán, spanyol, szlovén és olasz katonákat vezényelnek át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását