2018. május 28. - Emil, Csanád

Tárgyalnak a mentősök a kormánnyal

A Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ) továbbra is a tárgyalóasztalnál kíván eredményeket elérni, így a MÖSZ nem vesz részt a másik szakszervezet által május végére meghirdetett tüntetésen - erről a MÖSZ elnöke, Toma Lajos beszélt az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
2017. május 15. hétfő 14:09 - HírExtra
 
Az elnök elmondta, a MÖSZ reprezentatív szakszervezetként vesz részt a korábban indult, az egészségügyi ágazati kollektív szerződéséről folytatott tárgyalássorozaton azért, hogy a mentődolgozóknak minél jobb feltételeket tudjanak "kiharcolni" a kormánnyal folytatott egyeztetéseken.

Toma Lajos elmondta, hogy a tavaly indult négyéves bérfelzárkóztatási program során 67 százalékkal nő a mentők alapbére is, azonban az idei minimálbér-emelés és a garantált bérminimum miatt "összecsúszott" béreket korrigálni kell.

Azzal kapcsolatban, hogy a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége május végére tüntetést szervezett a szerintük elégtelen béremelés miatt, Toma Lajos azt mondta, az Országos Mentőszolgálatnál működik több szakszervezet is, azonban jelezte, reprezentatív érdekvédelmi szervezetként nekik van joguk a munkáltatóval a kollektív szerződést aláírni, ők jogosultak megállapodást kötni.

"Minket nem keresett meg a tüntetést szervező másik szakszervezet" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását