2024. március 19. - József, Bánk

Amit az új Suzuki Swift-ről tudni érdemes

Az idei év egyik sokakat érdeklő újítása az új Suzuki Swift bemutatása volt. Az új modellt Magyarországon az április végén tartott járműipari kiállításon próbálhatta ki a nagyérdemű, az első véleményezők több előnyt és hátrányt is kifejeztek a modellel kapcsolatban.
2017. május 25. csütörtök 12:16 - HírExtra


A Swift 3 szériáját ugyan Magyarországon gyártották, azonban a legújabb változat gyártási folyamatait áthelyezték Japánba, Sagara városába. Az esztergomi gyár nem marad munka nélkül, hiszen az új Vitara és az SX4 S-Cross továbbra is itt készül. A váltás tehát valószínűleg a gyártási folyamatok és a költségek optimalizálása miatt történt – írja a suzukifehervar.hu.

A Suzuki márka magyarországi népszerűsége továbbra is nő, ezt az eladási statisztikák is alátámasztják, kérdés azonban, hogy az új Swift ehhez mennyiben járul hozzá?

Miben változott a Swift?

Az új Suzuki Swift egyik leghangsúlyozottabb változtatása a súly csökkenése volt. A felépítményhez használt fémek és néhány intelligens újítás hatására az autó össztömege 900 kg alá csökkent. A gyakorlatban 840-860kg-os össztömeggel találkozhatunk, ami több mint 100 kg-nyi súlycsökkenést jelent. Ezt elérni nem volt egyszerű, hiszen a Swift egyébként könnyűnek számított a kategóriáján belül.

De mi is pontosan a Swift? A gyártó egy trendi, kompakt városi autónak álmodta meg az új Swift-et. Ez sikerült is! A kompakt karosszéria azonban tágas belső teret rejt, így akár szabadidő autónak is  használhatjuk. Az új Swiftben elérhető az ALLGRIP AUTO összkerékhajtási rendszer, ami nemcsak a mindennapi vezetés során, de a csúszós havas úton, vagy az egyszerűbb terepviszonyok között is remekül megállja a helyét és nyugodt, biztonságos autózást biztosít.

A fogyasztást érintő változás, hogy a motortér alulról burkolatot kapott, ami tovább javítja az aerodinamikai tényezőket. Az autó jobban siklik az úton, és ezáltal gazdaságosabb az üzemeltetése is.

Szintén pozitívum, hogy az új Swift tágas belső tereket tudhat magáénak. Az alapmodell is 265 literes csomagtérrel rendelkezik, azonban bizonyos változatoknál ez növekedhet is. A hátsó üléseken kényelmesen elfér bárki. Az egyetlen negatív visszajelzés ezzel kapcsolatban a vezetőülés helykihasználtságával kapcsolatban látott napvilágot. A fejlesztés során cél volt, hogy minden kényelmes közelségben legyen, azonban egy kicsit ez túl közelre került. Annyira, hogy bizonyos testalkattal akár kényelmetlenné is válhat a vezető helyzete.

 Mennyibe kerül?

Az új Swift egy viszonylag olcsón elérhető városra tervezett autó. Egy Suzuki Swift 1.2-es GL ára a Suzuki Fehérvár márkakereskedésben 3.050.000 Ft-ról indul. Ezért megkaphatjuk a 90 LE-s, 5 sebességes benzinmotoros alapmodellt. Az 1.0 GLX integrált villanymotorral (ISG) szerelt hibrid rendszerű 112 LE-s modell ára pedig 4.490.000 Ft.

Összességében elmondható, hogy az új Suzuki-val egy modern felszereltséggel bíró, kis fogyasztású autót kapunk, melynek van ugyan egy-két hiányossága, de kategóriájában mégis megbízható és jó vételnek számít.

 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását