2024. április 19. - Emma

Krúdy graffiti

Krúdy Gyula író életéhez kapcsolódó műveket festettek az óbudai Tanuló utcában lévő Katolikus Plébánia melléképületének falára.
2017. június 9. péntek 15:20 - HírExtra
 

A 350 négyzetméter nagyságú tűzfal Benkő Katalin képzőművész tervei alapján újult meg - közölte az MTI-vel a festés végző Színes Város Csoport.

A felületen több mint tíz művész dolgozott két héten át, és 220 liter festéket használtak el. A munkálatokat most is szakszerű, a műszaki előírásoknak megfelelő felújítás előzte meg.




A projekt Bús Balázs, Óbuda polgármestere felkérésére jött létre azzal a szándékkal, hogy a Krúdy-sétánynak elnevezett területen zajló fejlesztéseket előkészítse. A területet azért nevezték el az íróról, mert Krúdy a Tanuló utca szomszédságában élt.

"Óbuda különösen fontos helyszín a Színes Város életében, ugyanis itt készült el az első Vasarely ihlette festmény 2010-ben, a mostani festést pedig a közelben lévő református parókia Kós Károly terveire épülő tűzfalfestése előzte meg" - mondta el Flór Péter, a Színes Város Csoport egyik vezetője az MTI-nek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását