2024. március 19. - József, Bánk

Hozzánk jönnek a kínaiak

Magyarország és Kína stratégiai partnerségének megerősítése jegyében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Liu Jen-tung kínai miniszterelnök-helyettes az Országházban szerda délelőtt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.
2017. június 21. szerda 13:05 - HírExtra
  
A tárgyaláson részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is.

A kínai miniszterelnök-helyettes kifejtette: országa a kölcsönös tiszteleten alapuló, kiváló kétoldalú kapcsolatrendszer fenntartásában és erősítésében érdekelt.

Orbán Viktor és Liu Jen-tung megállapították, hogy a Közép-Európába irányuló kínai befektetések közül a legtöbb Magyarországra érkezik, ráadásul a legdinamikusabban a magyar-kínai kereskedelem bővül, a térség országaival összehasonlítva.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint szót ejtettek az úgynevezett 16+1 formátumú partnerségről is; a Kínát és a kelet-közép-európai országokat összefűző együttműködés következő csúcstalálkozóját éppen Budapesten rendezik majd, és ezen részt vesz a Kínai Népköztársaság miniszterelnöke is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását