2018. április 25. - Márk

Trump tagad

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön közölte: nincsenek felvételei a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatójával, James Comeyval folytatott beszélgetéseiről.
2017. június 23. péntek 10:54 - HírExtra
 

Az elnök két Twitter-bejegyzésben tette közzé, hogy nem készített és nincs a birtokában mások által készített felvétel sem a James Comeyval folytatott megbeszéléseiről.

"Elképzelésem sincs, hogy vannak-e 'szalagok' vagy felvételek a James Comeyval folytatott beszélgetéseimről, de én nem csináltam és nálam nincsenek is ilyen felvételek" -- fogalmazott mikroblogbejegyzésében Donald Trump.

Az elnök néhány héttel ezelőtt, a James Comey kongresszusi meghallgatása előtti napokban engedte sejteni, hogy hang- vagy videoszalagok őrzik a beszélgetéseket, mintegy figyelmeztetve az elbocsátott FBI-igazgatót arra, vigyázzon, mit mond, mert vannak felvételei, amelyek e beszélgetéseket tanúsítják. "Mielőtt kiszivárogtatásokba kezdene a sajtónak, James Comey reménykedjen csak, hogy nincsenek 'szalagok' a beszélgetéseinkről" - írta május 12-én kelt Twitter-üzenetében Trump. Ezt követően a kongresszus hírszerzési bizottságai ez ügyben vizsgálatot indítottak, s felszólították a Fehér Házat az esetleges felvételek átadására.

Az amerikai sajtóban egymás után jelentek meg - meg nem nevezett forrásokra hivatkozó - információk arról, hogy Trump a legközelebbi munkatársainak azt mondta volna: így akarta arra késztetni James Comeyt, hogy a szenátus hírszerzési bizottsága előtt az igazat mondja.

A CNN hírtelevízió kormányzati forrásokra hivatkozó értesülései szerint Donald Trump "jót mulatott" a hangszalagokat emlegető bejegyzése utáni zűrzavaron.

A Fehér Ház szokásos napi sajtóértekezletén Sarah Huckabee Sanders helyettes szóvivő - kérdésre válaszolva -leszögezte: az elnök nem bánta meg a félrevezető Twitter-bejegyzést.

Sarah Huckabee Sanders kitért az elnök egy másik, szintén csütörtöki Twitter-bejegyzésére is, amelyben Trump Jeh Johnson, az Obama-kormányzat belbiztonsági miniszterének szerdai kongresszusi meghallgatására utalva azt írta: az a vád, hogy választási kampányának munkatársai tavaly együttműködtek volna oroszokkal, csak kitaláció, a demokraták műve, hogy megpróbálják igazolni választási vereségüket.

A szóvivő hangsúlyozta: Donald Trump elnök meggyőződése, hogy az amerikai hírszerző szervezetek megpróbálják aláásni az ő és a kormánya legitimitását.

Csütörtöktől egyébként a Fehér Ház betiltotta a televíziós közvetítéseket a napi sajtószóvivői tájékoztatókról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását