2018. április 25. - Márk

Nyugat-Balkán? Ugyan!

Nem reális egy olyan nyugat-balkáni vámunió és közös piac létrehozása, amilyet a szerb elnök javasolt - jelentette ki parlamenti felszólalásában Dusko Markovic montenegrói miniszterelnök szerdán Podgoricában.
2017. június 29. csütörtök 09:28 - HírExtra
 
A podgoricai közszolgálati televízió (RTCG) honlapjának beszámolója szerint a montenegrói kormányfő emlékeztetett arra, hogy országa öt évvel ezelőtt kezdte meg a csatlakozási tárgyalásokat az Európai Unióval, és Podgorica az uniós egységes piachoz kíván tartozni. Úgy fogalmazott: az év elején ugyan különböző elképzelések jelentek meg arról, hogyan is folytatódik majd a Nyugat-Balkán európai integrációja, a magas szintű politikai tárgyalások során egyértelművé vált, hogy nem lehet a térségben olyan közös vám- és kereskedelmi politikát létrehozni, amely harmadik országokkal létesítene kapcsolatot. Éppen ezért nem reális Aleksandar Vucic szerb elnök elképzelése - szögezte le.

Dusko Markovic reményének adott hangot, hogy a Podgorica és Brüsszel közötti csatlakozási tárgyalások még kormánya megbízatásának 2020-as vége előtt befejeződnek. Hozzáfűzte, erre utalt Johannes Hahn uniós bővítési biztos is egy közleményében, amelyben arról számolt be, hogy az Európai Unióhoz a 2019-2024-es időszakban csatlakozhatnak újabb tagországok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását