2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Zsúfolt lesz Budapest a vizes VB alatt

70 százalékkal több vendég lesz a fővárosban a vizes VB idején, mint tavaly ilyenkor – derült ki a Szallas.hu friss elemzéséből. Egy éjszaka átlagosan 17 960 forintba kerül, főként az apartmanokra és a háromcsillagos hotelekre van kereslet. A legtöbb vendég Nyíregyházáról és Miskolcról érkezik, a határon túlról pedig lengyel, szlovák és román kirándulók foglaltak szobát a szállásfoglaló portálon.
2017. július 3. hétfő 09:26 - HírExtra


Zsúfolt lesz a főváros a vizes világbajnokság idején a Szallas.hu adatai szerint, tavalyhoz képest már most 70 százalékkal nőtt a foglalások száma. A vendégek átlagosan 2,3 napig maradnak Budapesten a rangos sportesemény alatt, egy éjszaka körülbelül 17 960 forintba kerül. A magyarok közel 42 000 forintot, míg a külföldiek megközelítőleg 50 000 forintot költenek szállásra. A legkeresettebb szállástípusok ebben az időszakban az apartmanok és a három csillagos hotelek.

A hazai szállásközvetítő oldalon főként a honfitársaink foglalnak, de tízből két külföldi is náluk biztosítja szálláshelyét. „Belföldről főként Nyíregyházáról és Miskolcról érkeztek foglalások erre az időszakra, a határon túlról pedig a lengyelek, szlovákok és románok intézték szállásukat a Szallas.hu portálon keresztül” – ismertette az adatokat Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere.

Bár még vannak szabad szálláshelyek, aki július 14-én, 15-én vagy július 20-án szeretne egy-egy éjszakát Budapesten tölteni, jobban teszi, ha iparkodik a foglalással, mert a jelenlegi adatok szerint ezeken a napokon már most közel teltházasak a szálláshelyek.

Balatonfüreden is tumultus lesz

A VB nyíltvízi számai Balatonfüreden kerülnek megrendezésre. A Szallas.hu adatai szerint közel 45 százalékkal nagyobb az érdeklődés az itteni szálláshelyek iránt, mint tavaly nyáron ebben az időszakban. A vendégek átlagosan 3,7 napig tartózkodnak majd Füreden, a külföldi vendégsereg magját a szlovákok és németek adják. „Egy éjszaka egy fő részére átlagosan kb. 10 000 forintba kerül a VB alatt, ami tavalyhoz képest közel 18 százalékos emelést jelent” – mondta Mészáros Judit.
Forrás: Sakkom
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását