2024. március 29. - Auguszta

Rádiópályázat

Bírósági döntés nyomán csütörtöktől teszi közé az országos analóg kereskedelmi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályázati felhívásának tervezetét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - tájékoztatta az NMHH pénteken az MTI-t.
2017. július 7. péntek 14:02 - HírExtra
 

A közlés szerint a pályázat célja, hogy megmaradjon az országos duális médiarendszer, és a közszolgálati rádióadók mellett az eljárás végén újra működhessen országos kereskedelmi rádió Magyarországon, bővített lefedettséggel.

Ebben a helyzetben a médiatanács elfogadta a június 7. és 21. között közszemlére közzétett és az eddigi lefedettséget Fehérgyarmat, Gerecse, Szentes és Vasvár telephelyekkel kiegészített frekvenciatervet az országos kereskedelmi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályáztatásához, és ugyancsak elfogadta a pályázati felhívás tervezetét, amely csütörtöktől olvasható a honlapon.

A két héten át véleményezhető frekvenciatervre egyetlen észrevétel sem érkezett, a pályázati felhívás tervezetéről pedig nyilvános meghallgatást tart a hivatal a közzétételtől 20-30 napon belül. A médiatanács az ez után számított 45 napon belül dönt majd a pályázati felhívás véglegesítéséről - teszik hozzá.

Magyarázatképpen hozzáfűzték: az országos kereskedelmi rádiós pályázati eljárás előkészítésének munkálatai azért indulhattak újra, mert az Advenio Műsorszolgáltató Zrt. által kezdeményezett bírósági eljárásban március 14-én meghozott ítélet jogerősen megerősítette, hogy az NMHH folytathatja az új pályázati eljárással kapcsolatos munkát, nincs ugyanis jogalap arra, hogy az ezzel kapcsolatos NMHH-döntés végrehajtását felfüggesszék. Így tehát elhárult az új országos rádiós frekvenciapályázat lefolytatásának akadálya.

A pályázat célja, hogy megmaradjon az országos duális médiarendszer, és a közszolgálati rádióadók mellett az eljárás végén újra működhessen országos kereskedelmi rádió Magyarországon, bővített lefedettséggel - közölte az NMHH.

Tudatták, hogy a Hajdúböszörmény 98,9 MHz, a Hajdúnánás 93,3 MHz és a Hajdúszoboszló 100,6 MHz frekvenciák hasznosítására indított pályázati eljárásokban egyaránt az LB Rádió Kft. lett a nyertes, amely egyedüliként nyújtott be alakilag és tartalmilag is érvényes pályázatot, és amely a Radio Plus Kft.-vel hálózatba kapcsolódva sugározhatja műsorát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását