2024. március 19. - József, Bánk

Sevillai borbély lesz

Július végén először Szentendrén, aztán Szegeden, Budapesten és Győrben is bemutatják A sevillai borbély című vígoperát öt előadóművészeti szervezet együttműködésében - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
2017. július 21. péntek 13:04 - HírExtra
 

Kerényi Miklós Gábor, a Rossini-opera rendezője felidézte, hogy a darabot 25 évvel ezelőtt mutatták be Szentendrén, a mostani projekt az akkori produkció felújításának indult, a díszlet ugyanaz és a játékban is sok hasonlóság van, "de azért ez egy ízig-vérig mai" darab. Hozzátette, hogy az operát magyar nyelven adják elő, a szöveget Galambos Attila készítette.

A Rossini-művet a Szentendrei Teátrum, a Szegedi Nemzeti Színház, a Budapesti Operettszínház, a Győri Nemzeti Színház és az Operettissima Non-profit Kft. együttműködésében viszik színre, ez a
a Co-Opera elnevezésű projekt első darabja. A résztvevő vidéki színházakban is játsszák a darabot, összesen több mint negyven alkalommal láthatja majd a közönség a következő évadban A sevillai borbélyt. A szentendrei bemutató július 28-án lesz a Fő téren.

Figaro szerepében Molnár Levente, Kendi Lajos és Balla Sándor látható, Rosinát Mester Viktória, Kálnay Zsófia, Fischl Mónika és Kovács Éva, Almavivát Balczó Péter, Rab Gyula, Hanczár György és Vadász Zsolt alakítja.

Szentendre után Szegeden láthatja a koprodukciós operát a közönség először november 17-én. A Budapesti Operettszínházban december 6-án tartják a bemutatót, a Győri Nemzeti Színházban pedig 2018. február 3-tól láthatják a nézők A sevillai borbélyt.

Szentendrén és Budapesten Dinyés Dániel, Szegeden Gyüdi Sándor és Pál Tamás, Győrben pedig Silló István vezényel. A díszletet Székely László, a jelmezt Rákay Tamás tervezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását