2018. július 19. - Emília

Ki lett a legjobb utcazenész?

Az Acoustic Planet, valamint a Muzsik és Volkova nyerte az idei Veszprémi Utcazene Fesztivál (VUF) két fődíját és az ezzel járó 500-500 ezer forintot.
2017. július 24. hétfő 15:53 - HírExtra
 

"Az OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját az Acoustic Planet, a szakmai zsűri elismerését pedig a Muzsik és Volkova kapta. A tavaly elhunyt alapító főszervezőről, Horváth Károlyról elnevezett különdíjat Farkas Krisztina, a Muzsik és Volkova énekese nyerte, őt az utcazenészek választották maguk közül" - idézte Muraközy Pétert, a rendezvény alapítóját a szervezők által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.

A Horváth család felajánlásaként a díj 100 ezer forinttal egészül ki, szintén a család jóvoltából ugyancsak 100 ezer forintos különdíjat kapott a legfiatalabb versenyző, Stanfel Péter, a Luckies zenekar dobosa.

Tavaly a Lóci játszik vitte el az egyik fődíjat, az együttes idén valamennyi nagyfesztivál nagyszínpadán fellép mint a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató győztese. Augusztus 9-én ők indítják a Sziget fesztivál nagyszínpadának programsorozatát a Dubioza Kolektiv, a Billy Talent és Pink előtt.

Az utcazenészek versenyére idén húsz zenekar, előadó nevezhetett. A zsűri tagja volt az olasz Ferrara Buskers Festival programigazgatója, Stefano Bottoni és Jean-Pierre Enderli Berlinben élő dél-afrikai üzletember; Horváth Gergely, valamint Petruska András, a szakmai zsűri 2009-es díjazottja.

Az idei VUF-on július 19. és 22. között a hazai zenészek mellett francia, lengyel, portugál, holland és szlovén előadók is felléptek. A rendezvény a város tizenegy helyszínén zajlott, összesen 168 ingyenes koncertet tartottak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását