2024. március 29. - Auguszta

"A Fidesz másik valóságban él"

Az LMP szerint a Fidesz "egy másik valóságban él", amikor a miniszterelnökkel együtt egy erős Magyarországról beszél, a valóság ugyanis az, hogy ha nem változik a kormány gazdaságpolitikája, akkor továbbra is kivándorolnak az emberek.
2017. július 26. szerda 11:22 - HírExtra
 
Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes szerdai budapesti sajtótájékoztatóján alapvető változtatást sürgetett a bérpolitikában. Tagadta azt a kormánypárti állítást, hogy pártja adót emelne, hangsúlyozva: igazságosabb, progresszív adózásra van szükség.

Kifejtette: a minimálbér szintjéig egyáltalán nem fizettetnének személyi jövedelemadót, a felett, az átlagbérig pedig mindössze 12 százalékos kulccsal terhelnék a jövedelmeket. Csak az átlagbér felett keresőknek kellene 24 százalékot fizetniük - fűzte hozzá, hangsúlyozva: járulékkedvezményt nem a munkaadóknak, hanem a munkavállalóknak nyújtanának.

Mindez jelentősen növelné a jövedelmeket - összegezte az LMP álláspontját Schmuck Erzsébet.

A politikus kérdésre spekulációnak minősítette a Magyar Idők írását, amely szerint Róna Péter, az LMP programírója vezetésével értelmiségi körök a Jobbik, az MSZP és az LMP összefogását sürgetik. Schmuck Erzsébet kijelentette: az LMP-nek több kongresszusi határozata van arról, hogy önállóan indul a választáson és nem fog össze olyan politikai erőkkel, amelyek korábban hatalmon voltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását