2018. április 19. - Emma
Több mint 90 településen volt szükség a katasztrófavédelem közbelépésére Romániában az elmúlt 24 órában, miután heves zivatarok, felhőszakadások pusztítottak az ország csaknem felében. Brailán újabb halálos áldozatot is követelt az ítéletidő.
2017. július 26. szerda 13:50 - HírExtra
 

Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) szerda reggeli közleménye szerint 91 településen okozott károkat a viharos szél, lezúdult csapadék. A vihar országszerte 678 fát utakra, autókra, vagy házakra döntött, közlekedési fennakadásokat, jelentős károkat okozva. A kidőlt fák 72 autót és 24 háztetőt rongáltak meg. A hegyoldalakról lemosott hordalék több órára fennakadásokat okozott a Déli-Kárpátokon átvezető DN1 (Brassó-Bukarest) és DN7C (a Fogarasi-havasokat keresztülszelő) országúton.

A legnagyobb pusztítást - a Duna torkolatvidékének közelében fekvő, kelet-romániai - Braila megyében végezte az óránként több mint 80 kilométeres sebességű szél. Itt több mint 500 fát tépett ki a szélvihar, a megyében 44 település maradt villanyáram nélkül.

A Brila megyei Lacu Sarat nevű üdülőtelepen egy 51 éves nőt agyoncsapott egy kidőlt fa, férjét pedig - aki néhány másodperccel korábban már elérte autójukat - súlyos, de nem életveszélyes zúzódásokkal szállították kórházba.

Vasárnap éjszaka a Bihar megyei Csarnóházán (Bulz) egy 36 éves nagyváradi férfi vesztette életét a település kempingjét sújtó szélviharban, amikor autójára, amelyben menedéket keresett, rádőlt egy gyökerestől kitépett nyárfa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását