2024. március 29. - Auguszta

M1, Bakondi, migránsok

Nem megoldás a migránsok kötelező szétosztása, ezt az uniós országok sem támogatják - mondta - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szerda reggel.
2017. augusztus 16. szerda 12:16 - HírExtra
 

A két évvel ezelőtti magyar javaslatoknak megfelelően őrizni kell az államhatárokat, és a legutóbbi olaszországi eseményei azt mutatják, hogy ez a tengeren is megoldható. Az EU-n kívül pedig hotspotokat, ellenőrző állomásokat kell felállítani, ahol elbírálható, kik a valódi menekültek, kiket kell beengedni - fejtette ki.

A tengeri útvonalon Olaszországba érkezők száma csökkenő tendenciát mutat, miután sikerült megerősíteni a líbiai parti őrséget, amelynek olasz hajók nyújtanak technikai segítséget. Az olasz parlament magatartási kódexet fogadott el a tengeren tevékenykedő civil szervezetek számára, és líbiai törzsekkel is sikerült megegyezni abban, hogy az ország déli határain ne engedjenek be ellenőrizetlenül migránsokat - magyarázta Bakondi György.

Ennek következtében viszont Spanyolország felé erősödik a migráció - tette hozzá.

A balkáni útvonalon részleges eredményeket sikerült elérni: a tömeges beáramlás megszűnt, de "szivárgás" van - mondta.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a civil szervezetekkel kapcsolatban a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azt emelte ki: a magyar kormány nagyra becsüli a karitatív, humanitárius szervezetek munkáját, a törvényeket azonban a "tisztázatlan anyagi hátterű", "külföldről finanszírozott", "politikai célokat követő", "államokkal szembeszegülő" szervezeteknek is be kell tartaniuk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását