2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Eltérő várakozások a tőzsdén

Eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
2017. augusztus 23. szerda 12:18 - HírExtra
 

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy a magyar tőzsdén az emelkedés rövid távon megakadhat, a szerdai kereskedésben iránykeresés, stagnálás várható, de akár egy kisebb profit realizálás is történhet.

Hozzátette: sok makroadat várható, ezek miatt vélhetően egy aktívabb, magasabb forgalmú nap lesz a szerdai.

Az elemző közölte: az elemzők a délelőtt érkező európai beszerzésimenedzser-index adataira, valamint Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnökének 9 órakor kezdődő beszédére figyelnek.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzőjének kommentárja szerint folytatódhat az optimizmus a BÉT-en, miután kedden az OTP remek szereplésének köszönhetően ismét új történelmi csúcsot ért el a BUX index.

Az OTP jelentős, 3 százalék feletti emelkedése miatt a bankpapír piacán elképzelhető egy kisebb negatív korrekció a nap elején, ráadásul reggel a Societe Generale tartásról eladásra rontotta a vezető részvényre vonatkozó ajánlását, ugyanakkor a célárfolyamát felfelé módosította, 8811 forintról, 9248 forintra.

Hozzátette ugyanakkor, hogy összességében az emelkedés folytatását várják a követező napokban.

A többi vezető részvényről közölte: a Magyar Telekom kilátásai is pozitívak, mivel a papír árfolyama áttörte a 475 forintos szintet, amely korábban rendre visszafordította az emelkedést. A Richter is kezd magára találni, és a Mol képe is kedvező.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 524,62 pontos, 1,41 százalékos emelkedéssel, 37 622,47 ponton zárt kedden, ami új történelmi csúcs. A részvénypiac forgalma 11,2 milliárd forint volt. A Mol 110 forinttal, 0,47 százalékkal 23 380 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 320 forinttal, 3,20 százalékkal éves maximumra, 10 335 forintra nőtt, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,05 százalékkal 480 forintra emelkedett, forgalma 640,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,23 százalékkal 6615 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását