2017. szeptember 26. - Jusztina

Leváltották a flotta parancsnokát

Leváltották az amerikai haditengerészet 7. flottájának parancsnokát, Joseph Aucoin altengernagyot - jelentette kedden este az amerikai média.
2017. augusztus 23. szerda 14:51 - HírExtra
 
A The Wall Street Journal című lap és a CBS televízió értesüléseit az altengernagy leváltásáról várhatóan szerdán erősíti meg a Pentagon hivatalosan is.

Aucoin altengernagy a japán Jokoszukában állomásozó 7. flotta háromcsillagos parancsnoka. Felmentésének oka a lapértesülések szerint feletteseinek megrendült bizalma, miután a közelmúltban a flotta négy hajójának volt komoly balesete.

Legutóbb hétfőre virradóra történt baleset: a John McCain hadihajó egy libériai zászló alatt hajózó, de görög tulajdonú, nyersolajat szállító tartályhajóval ütközött össze Szingapúr partjainál, a Malakka-szoros közelében. A balesetnek halálos áldozatai is voltak.

A baleset után az amerikai haditengerészet átmenetileg felfüggesztette tevékenységét világszerte, és John Richardson admirális, a haditengerészet műveleti főparancsnoka átfogó és mélyreható vizsgálatot rendelt el a haditengerészet egészénél. A vizsgálat során hétfőn még felmerült az is, hogy az amerikai hadihajó esetleg kibertámadás áldozata lett, de kedden Scott Swift, a haditengerészet egyik magas rangú parancsnoka A CBS televízió tudósítójának adott interjújában leszögezte: nincs jele a kibertámadásnak, a vizsgálatok egyelőre arra utalnak, hogy a baleset hanyagság miatt következett be.

A John McCain ügyében indított vizsgálat a közelmúltban történt valamennyi balesetre kiterjed. A legutóbb júniusban, Japán partjai közelében ütközött egy amerikai torpedóromboló egy fülöp-szigeteki kereskedelmi hajóval.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását