2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Az LMP társelnöke szerint rendszerváltás kell jövőre. A budapesti Kossuth Lajos téren rendezett vasárnap esti megmozduláson Szél Bernadett arról beszélt: Magyarországon hosszú távon senki nem tudott a nép ellenében kormányozni.
2017. augusztus 28. hétfő 08:05 - HírExtra
 

"A hatalom a néptől fél, a nép pedig ti vagytok" - fordult kétszáz fős közönségéhez az ellenzéki politikus, a félelem bizonyítékaként említve a paksi atomerőmű bővítéséről szóló megállapodás "titkos kezelését".

Szavai szerint a sikertelen múltat le kell zárni, helyette színvonalas oktatási rendszert, fizetősség helyett hatékony egészségügyet kell kiépíteni, a korrupciót pedig fel kell számolni.

Demeter Márta független országgyűlési képviselő is a paksi szerződések titkosságát kifogásolta.

Szavai szerint új, tisztességes kormányra van szükség, amely felmondja a paksi bővítésről kötött szerződést. Ennek anyagi terheit azonban nem a magyar népnek, hanem "Orbán Viktornak és strómanjainak kell állniuk" - tette hozzá.

Vágó Gábor, a Magyar Korrupcióellenes Szövetség Egyesület alapító tagja, az állami cégvezetők bérének maximálásáról szóló népszavazás kezdeményezője azt hangsúlyozta, hogy "Putyin nem szövetségeseket keres, hanem gyarmatokat", az általa épített rendszer lényege pedig az, hogy "csak a hatalom által lehet érvényesülni".

Hozzátette: a putyini térnyerés mellett erre a társadalomképre is nemet kell mondani, s helyette olyan rendszert kell építeni, amelyben "tisztességes munkával tisztességes életet lehet élni".

A beszédek után szabadtéri vetítést tartottak "Vlagyimir Putyin orosz elnök munkásságáról", valamint "a paksi beruházás veszélyeiről".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását