2024. március 19. - József, Bánk

Jobb hitelminősítést kapott a bank

A Standard & Poor's stabilról pozitívra javította a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) hitelbesorolásának kilátását azt követően, hogy augusztus 25-én a hitelminősítő szintén stabilról pozitívra javította a magyar állam hitelbesorolásának kilátását.
2017. augusztus 31. csütörtök 14:23 - HírExtra
 
Az Eximbank a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közölte, hogy a Standard & Poor's az Eximbank rövid lejáratú devizaadósságának A-3, és hosszú lejáratú devizaadósságának BBB mínusz besorolásán nem változtatott.

A Standard & Poor's hitelminősítő augusztus 25-én a magyar államadós-osztályzat kilátásának pozitívra javítását mindenekelőtt azzal a várakozásával indokolta, hogy a magyar reálgazdasági és külső mérőszámok javulása elősegítheti a pénzügyi szektorban zajló javulási folyamat folytatódását. A cég szerint mód nyílhat a magyar szuverén besorolás felminősítésére, ha e javulás tartósnak bizonyul. A cég bejelentette azt is, hogy a kilátás javításával egyidejűleg megerősítette Magyarország befektetési ajánlású, BBB mínusz/A-3 szintű államadós-besorolását.

Magyarország tavaly mindhárom piacvezető nemzetközi hitelminősítőnél visszanyerte a befektetésre ajánlott osztályzatot.

A Fitch Ratings tavaly májusban, a Standard & Poor's szeptemberben, a Moody's Investors Service novemberben emelte vissza befektetési kategóriába a magyar államadós-besorolást, és azóta azonos, BBB mínusz/Baa3 osztályzattal tartják nyilván Magyarország hosszú lejáratú államadósságát.
A Fitch és Moody's a magyar adósbesorolásra stabil kilátást tart érvényben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását