2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Példátlanul sikeres a sztrájk a Tescónál, a két kereskedelmi szakszervezeten kívüli dolgozók is szép számmal csatlakoztak a munkát beszüntetőkhöz - mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón, a Fogarasi úti Tesco áruház előtt.
2017. szeptember 9. szombat 08:49 - HírExtra
 
Hozzátette, a szövetség hatfős jogász bizottságot küld segítségül arra az esetre, ha valakit a sztrájk miatt esetleg elbocsátanának vagy retorzió érné. Akinek ilyen problémája lenne, az a munkástanácsok központi e-mailcímén jelezze, hogy hol történt, és segítenek neki - fejtette ki.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke elmondta, sok helyen látták, hogy diákokat vagy ismeretlen helyről érkezett munkavállalókat állítottak be a sztrájkolók helyére, de úgy értesült, hogy az ő munkaidejük is le fog járni a nyitva tartási idő vége előtt, így ezt követően valószínűleg ezzel a megoldással sem tudják fenntartani az áruházak működését azokon a helyeken, ahol még nyitva kellene tartani.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) pénteken délután közölte, hogy a munkabeszüntetést tartanak a Tescónál. A sztrájk pénteken 16 órától 24 óráig, szombaton 10 órától 24 óráig tart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását