2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Minden nagyon jó lesz a minisztérium szerint

Folytatódhat az építőipari termelés bővülése, a Családi Otthonteremtési Kedvezménynek (CSOK) és a kedvezményes lakásáfának köszönhetően az ágazat keresleti és kínálati oldala is élénkülhet - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel az építőipar júliusi adataira reagálva.
2017. szeptember 15. péntek 15:23 - HírExtra
 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtök reggel közölte, hogy júliusban az építőipari termelés volumene 22,7 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Az NGM hangsúlyozta, hogy a visegrádi államok júniusi és júliusi adataihoz viszonyítva a magyar építőipari termelés első féléves teljesítménye kimagasló, de a többi V4-országban is a fellendülés jelei mutatkoznak. A magyar építőipar termelése 2010 átlagához képest 8,6 százalékkal, 2014 átlagához viszonyítva pedig 2,6 százalékkal nőtt, ezzel régiós szinten is kiemelkedően teljesített - tették hozzá. A minisztérium kiemelte az uniós források és az állami beruházások szerepét a növekedésben.

Az ágazat termelése a kormány elvárásainak megfelelően alakult és összhangban áll a 2017-2021-es Konvergencia Programban megfogalmazottakkal - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását