2024. április 18. - Andrea, Ilma

Na, ki játszik először Moszkvában?

Balázs János Liszt-díjas zongoraművész koncertjével indul a Magyar Klasszikusok hangversenysorozat a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban október 13-án - közölték a szervezők az MTI-vel pénteken.
2017. szeptember 17. vasárnap 12:18 - HírExtra
 
Balázs János a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet által szervezett klasszikus zenei sorozat keretében lép fel első alkalommal az orosz fővárosban. A Prima díjas zongoraművész - aki a 2017/2018-as évadban Bécsben, Münchenben, Sidney-ben, Rómában és Budapesten is fellép - moszkvai koncertjén Liszt Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán és Dubrovay László művei csendülnek majd fel.

November 14-én Baráti Kristóf Kossuth-díjas és Liszt-díjas hegedűművész, valamint december 8-án a nemzetközi hírű Kodály Vonósnégyes is színpadra lép a Csajkovszkij Konzervatóriumban. A Falvay Attila, Bangó Ferenc, Fejérvári János és Éder György alkotta formáció korábban még sosem koncertezett Oroszországban.

A közlemény idézi Hegyi Anitát, a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet igazgatóját, aki szerint az őszi hangversenysorozat Kodály Zoltán zeneszerző előtt is tiszteleg, akinek születése 135. évfordulójára és halála 50. évfordulójára emlékeznek idén. Az emlékév keretében több más programot is szervez az intézet, köztük közös mesterkurzust a Kodály Intézettel, az UniCum Laude együttes hangversenyét, a zeneszerző életét bemutató kiállítást a Csajkovszkij Konzervatóriumban, valamint a Győri Balett fellépését Nyizsnij Novgorodban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását