2024. április 23. - Béla

Folyamatosak a bombariadók

Oroszországban a hétvége folyamán is folytatódtak a bombariadók miatti evakuálások, robbanószerkezetet mindeddig nem találtak.
2017. szeptember 18. hétfő 08:34 - HírExtra
 
Kiürítették vasárnap éjjel a moszkvai Kreml szomszédságában működő, föld alatti Ohotnij rjad plázát. A nap folyamán legalább egy másik bevásárlóközpontot is evakuáltak.

Reggel a Seremetyjevóban működő nemzetközi repülőtér kapott figyelmeztető hívást. Az utasokat és a személyzetet itt nem vezették ki az utcára, de a terminálok őrizetét megerősítették. Szombaton egy filmszínházat, a Jaroszlavszkij pályaudvart és egy népes éjszakai szórakozóhelyet evakuáltak.

Hasonló incidensek történtek több vidéki nagyvárosban, egyebek között Kazanyban, Tyumenyben, Szurgutban és Hanti-Manszijszkban.

A szándékosan félrevezető bejelentések miatt múlt vasárnap óta számos településen közintézményeket, pályaudvarokat, repülőtereket, piacokat, szállodákat, filmszínházakat és bevásárlóközpontokat kellett kiüríteni. Robbanószerkezetet sehol sem találtak, de a riasztások miatt a mentőszolgálatok nagy erőket voltak kénytelenek mozgósítani.

A "telefonos terrorizmus" lehetséges elkövetőivel kapcsolatban hivatalos bejelentés nem hangzott el. A sajtóban megjelent értesülések szerint a hívások zöme külföldről érkezett. A feltételezések zöme az Iszlám Állam terrorszervezetet sejti a történtek mögött, vagy azokat Ukrajnával hozza összefüggésbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását