2024. március 29. - Auguszta

Balognak vállania kellene a felelősséget

Az LMP felszólítja Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy vállalja a felelősséget a szociális intézményekben uralkodó "múlt századi" körülményekért.
2017. szeptember 19. kedd 16:36 - HírExtra
 
Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján arról számolt be: kilencvenegy otthonban nem teljesülnek a jogszabályi feltételek, vagyis nem megfelelőek a személyi és tárgyi feltételek. A többnyire pszichiátriai betegeket, időseket vagy fogyatékkal élőket gondozó intézmények így csak ideiglenes működési engedéllyel rendelkeznek - mutatott rá, úgy értékelve: a kormány magára hagyta ezeket az otthonokat.

A politikus szerint helyre kell állítani a törvényes állapotokat és meg kell tiltani, hogy a feltételek nem teljesülése ellenére is működhessenek az ellátók. Kanász-Nagy Máté a nagy méretű otthonok kisebbekre tagolását is felgyorsítaná, de - folytatta - a házi gondozást is fejleszteni kell, hogy a családok segítséggel otthon ápolhassák rokonaikat.

Felrótta: a kormány 2019-ig nem szán forrásokat a probléma kezelésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását