2018. augusztus 21. - Sámuel, Hajna

Iskolafejlesztés lesz?

Mintegy négymilliárd forint fejlesztési támogatást nyert el a Békéscsabai és a Gyulai Tankerületi Központ, amelyből 29 általános és középiskola fejlesztése, bővítése valósulhat meg - tudatták a tankerületek az MTI-vel.
2017. szeptember 21. csütörtök 13:40 - HírExtra
 

A Gyulai Tankerületi Központ mintegy 3 milliárd forintból 14 településen 16 iskolát újít meg. A két legnagyobb fejlesztési tételt Sarkad és Vésztő kapta, 814, valamint 794 millió forintot, a településeken a pályázati forrásból egy-egy sportcsarnokot is felépítenek - mondta Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgató.

Gyulán két általános iskola és tagintézményei újulhatnak meg 208 millió forintból, Dévaványán 374, Gyomaendrődön mintegy 170 milliót fordítanak a korszerű közoktatási környezet megteremtésére - tette hozzá.

A munkálatok tervezetten 2018 októberéig fejeződnek be - közölte.

Bánki András, a Békéscsabai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, ők 1,2 milliárd forintot nyertek el, de jelenleg is elbírálás alatt áll tíz pályázati kérelmük több mint 2 milliárd forint értékben.

Közel 500 millió forintból újulhat meg a tótkomlósi általános iskola és kollégium, 750 millióból pedig négy békéscsabai, két mezőkovácsházi, valamint egy-egy orosházi, csabacsűdi, kondorosi, almáskamarási, medgyesegyházi és dombegyházi intézmény újul meg. Több helyen végeznek energetikai korszerűsítést, eszközbeszerzést, sportudvart vagy nyelvi labort alakítanak ki.

Bánki András elmondta, a munkálatok év végén kezdődhetnek el, és várhatóan 2020-ban fejeződnek be.

A gyulai tankerülethez 25 település 38 általános és középiskolája; a békéscsabaihoz 19 település 35 közoktatási intézménye tartozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását