2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Újjászületik a Land Rover

Német techológiával élesztené újra a legendás Land Rover Defender terepjárót egy brit befektető - írja az Automobilwoche hírportál a Handelsblatt értesülésére hivatkozva.
2017. szeptember 21. csütörtök 09:27 - HírExtra
  
A Land Rover Defender robosztus terepjárót 68 éven keresztül gyártották, amit a Jaguar Land Rover (JLR) 2016-ban az egyre szigorodó járműbiztonsági előírások miatt állított le.

Jim Ratcliffe brit milliárdos egy új nagy-britanniai üzem építése helyett a Németországban meglévő szabad gyártási kapacitás és német technológiai ismeretek kiaknázásával szeretné ismét gyártásra éretté tenni a terepjáró modellt. A Handelsblatt értesülése szerint az év végére már 150 mérnök dolgozik majd a korunk technológiai követelményeinek megfelelő modell kifejlesztésén.

"A projekt finanszírozása nem jelent számunkra problémát" - nyilatkozta a Handelsblatt lapnak Radcliffe, az Ineos brit vegyipari konszern alapítója. Az elképzelés szerint az eredeti, szabadalmi védettség alatt nem álló elgondolásra épülő módon egyszerű és kiforrott technológiát képviselő terepjáró modellből 2020-tól évi 25 ezret lehetne értékesíteni nagyjából 40 ezer eurós áron.

A Defender modellt eredetileg gyártó Jaguar Land Rover maga is az elavult modell egy modern változatával készül előrukkolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását