2019. február 22. - Gerzson

Villányi Vörösbor Fesztivál

Rekordszámú borászat, közel ötven kulturális program, traktor-túra és többszáz fellépő várja a Villányi Vörösbor Fesztivál látogatóit az ország egyik legismertebb szüreti fesztiválján.
2017. szeptember 26. kedd 15:41 - HírExtra
 
Villányban, a „Szőlő és a bor városában” régi hagyomány, hogy a betakarított termést a helyi lakosok vidám szüreti felvonulással, reggelig tartó mulatozással köszöntik. Ezt a hagyományt ünnepli a város és az 1988-ban megalakult Villányi Borrend évről évre október első hétvégéjén immár harmincadik éve a Villányi Vörösbor Fesztivállal. Ma már több tízezer embert vonz október első hétvégéjén a háromnapos rendezvény, amely a bor- és gasztro-kultúra, a hagyományőrzés, a sokszínű művészeti is kulturális programok egyik legnagyobb hazai eseménye, ahol a borkultúra népszerűsítése mellett Villány, a vitalitás, a kvalitás és a kreativitás városa is évről évre bemutatkozik turisztikai látványosságaival.

A Vörösbor Fesztivál programja ebben az évben is a péntek délutáni polgármesteri megnyitóval és a Villányi Borrend avatási ünnepségével kezdődik a fesztivál központi helyszínén, a villányi Rendezvénytéren. Már a pénteki nyitónapra is több különleges programmal készülnek a szervezők. A Borudvarban 19 órától neves villányi borászcsaládok, a Jekl, a Günzer és a Gere família apái és gyermekei szakmai beszélgetésére kerül sor.

A Kisszínpadon a magyar zenei élet egyik legújabb formációja, az Esszencia Csík János, Balogh Kálmán, Lakatos Róbert és zenésztársaikMagyar Küvé című produkcióját láthatjuk. 20 órától a Rendezvénytéren a magyar könnyűzene egyik legnépszerűbb fiatal állócsillaga, Molnár Ferenc Caramel koncertje indítja a nagyszínpadi koncertek sorát. Szombaton bor-virág virágkötészeti bemutató, szüreti bemutatók, térzenék, táncházak, bortúrák és borkostolók szerepelnek a délelőtti programban.

A bátrabbak 11 és 15 órától traktorra pattanhatnak Günzer Tamás pincészeténél és egy különleges Ördögárok túrán vehetnek részt. A fesztivál egyik leglátványosabb programja minden bizonnyal idén is a 13.30-tól induló Veteránautó felvonulás, amely mintegy felvezeti az ország egyik legvidámabb szüreti felvonulását, amely több száz résztvevővel a Pincesortól 14 órakor indul, majd a Rendezvénytéren a 15 órakor kezdődő ünnepélyes hordócsapolással ér véget.

A nagyszínpadi koncertek 18 órakor a Honeybeast, 19.30-kor a Bohemian Brass Band koncertjével kezdődnek, majd 21 órakor a sláger-gyáros gyulai zenekar, a Magna cum Laude tűzijátékkal záruló produkciója lesz az este egyik fő attrakciója. A vasárnapi programok ezúttal is főként a gyermekek számára tartogatnak néhány meglepetés produkciót: 11 órakor Kökény Matyi gólyalábas mesejátéka, 15.30-kor pedig az Iszkiri gyermekzenekar koncertje várja őket.
 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását