2018. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz

Online Kodály-játék indul

Kodály nyomában címmel szórakoztató, kulturális elemeket tartalmazó országos online zenei játék indul október 2-án. A középpontban a 135 éves született és 50 éve elhunyt zeneszerző öröksége áll.
2017. szeptember 27. szerda 15:29 - HírExtra
 
A játék és a hozzá kapcsolódó program 21. századi technikákkal, a fiatalok számára közkedvelt módszertannal közvetít klasszikus és elvárt nemzeti műveltséget, tudásanyagot. Kapcsolódik a kulturális alapellátás elvéhez, hiszen az ország bármely pontjáról és a határon túlról is részt lehet rajta venni - mondta Lőrinczy György, a finanszírozó Nemzeti Kulturális Alap alelnöke a szerdai sajtótájékoztatón az NKA székházában.

A játékban egyéni indulók és csapatok is részt vehetnek. Bak Lajos, a szervező kecskeméti Hírös Agóra ügyvezető igazgatója kiemelte: a feladatok Kodály Zoltán zenekutatói, zenepedagógusi és zeneszerzői tevékenységéhez is kapcsolódnak. Kiemelkedő szakmai partner a kecskeméti Katona József Könyvtár, az eredményhirdetés december 15-én lesz Kecskeméten nagyszabású kórusénekléssel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását