2018. július 18. - Frigyes

Vita a zárszámadási törvényről

Az Országgyűlés elkezdheti vitáját a zárszámadási törvényjavaslatról, mivel az ÁSZ ellenőrzése megállapította, hogy a tavalyi költségvetés végrehajtása szabályszerű volt, a törvényjavaslat megalapozott, a benne szereplő adatok megbízhatóak - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.
2017. október 3. kedd 12:21 - HírExtra
 Az elnök hangsúlyozta, hogy a 40 oldalba tömörített beszámoló mellett az ÁSZ készített egy makrogazdasági elemzést is, amely a számvevőszék tapasztalatai szerint 4 éve hasznos az ország gazdasági folyamatairól szóló vitában.

Kitért arra is, hogy 2013 óta növekedési pályán van a gazdaság. 2016-ban egy versenyképességi trendváltás is létrejött: csökkent az állam mérete, mind az adócentralizációban közeledik Magyarország az uniós átlaghoz, mind újraelosztási rátáját tekintve.

Emlékeztetett, hogy a foglalkoztatási ráta tavaly meghaladta az uniós átlagot, a 15-64 éves korosztály 72,1 százaléka dolgozik Magyarországon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását