2018. október 19. - Nándor

Legalább már a gáztőzsdénk euró alapú

Sikeresen átállt az euró alapú elszámolásra a magyar gáztőzsde - közölte a CEEGEX Közép-Kelet-Európai Szervezett Földgázpiac Zrt. kedden.
2017. október 4. szerda 07:39 - HírExtra
 

A társaság tájékoztatása szerint szeptember 30. óta már nem forintban számolják el a kereskedést a CEEGEX-en, a projekt a tőzsde, FGSZ Földgázszállító Zrt., a Keler KSZF, illetve a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) közötti együttműködés eredménye.

A gáztőzsde alapvető érdeke, hogy a piaci elvárásoknak megfelelve működjön, elősegítve ezzel a likviditás és a taglétszám növekedését. Az euró bevezetése jelentős lépés, amely elősegíti a magyar gázpiac nyugat-európai piacokhoz történő integrációját - közölték.

Az idei év elejétől jelentősen megnőtt a tagok aktivitása, így a kereskedett mennyiség az azonnali piacon elérte a 911 GWh-t, míg a határidős piacon az 1244 GWh-t az első kilenc hónapban. Mindkét piaci szegmens rekordforgalmat, kilencszeres növekedést ért el az előző év első három negyedévéhez képest - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását