2024. március 19. - József, Bánk

Milliárdokat adnak az egyháznak

A kormány 2020-ig több mint 9,7 milliárd forinttal támogatja a premontrei rend alapításának 900. évfordulójához kapcsolódó fejlesztések megvalósulását - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg kedden.
2017. október 11. szerda 09:20 - HírExtra
 
A határozat, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök írt alá, rögzíti: a kormány üdvözli a premontrei rend alapításának 900 éves évfordulóját, amelyet 2021-ben ünnepelnek. A fejlesztések részeként a többi között IV. Károly emlékkápolnát hoznak létre Mindszenty-emléktáblával, templomot építenek, egyházi épületeket bővítenek, több oktatási intézményt fejlesztenek és a zsámbéki Zichy-kastély felújítását is befejezik - olvasható a rendelet mellékletében.

Mint írták, az idei évre a célok megvalósítására több mint 1,2 milliárd, a jövő éviekre pedig több mint 3,5 milliárd forint már rendelkezésre áll az adott év költségvetéséről szóló törvényben.

A nemzetgazdasági miniszternek az emberi erőforrások minisztere bevonásával 2019-re több mint 3,2 milliárd, 2020-ra pedig további 1,7 milliárdot forintról kell gondoskodnia a fejlesztésekhez.

Az emberi erőforrások miniszterének a 2018. utáni beruházások áttekintéséhez munkabizottságot kell létrehoznia az érintett miniszterek és a premontrei rend bevonásával.

Közölték azt is: a nemzeti fejlesztési miniszternek az emberi erőforrások minisztere és a földművelésügyi miniszter bevonásával meg kell vizsgálnia bizonyos, a magyar állam tulajdonában és a Szent István Egyetem vagyonkezelésében lévő területek ingyenes átadásának lehetőségét a Gödöllői Premontrei Perjelségnek hitéleti és oktatási feladatai elősegítéséhez. Az átadásra javasolt ingatlanokról előterjesztést kell készíteni a kormánynak október 31-ig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását