2024. március 29. - Auguszta

Kim Sisters doku

Az ötvenes-hatvanas évek legendás koreai poptriójáról, a Kim Sistersről készült dokumentumfilmet is levetítik a 10. budapesti Koreai Filmfesztiválon. A csapat tagja, Mia Kim és zenekara vasárnap koncertet ad a fővárosi Premier Kultcaféban.
2017. október 25. szerda 14:32 - HírExtra
 
"Még Koreában, az ötvenes évek első felében kezdődött a történet, miután az ottani háborúban mindenünket elveszítettük. Megtanultunk két angol nyelvű dalt és elénekeltük amerikai katonák előtt, amivel nagy tetszést arattunk, csokoládét és sört kaptunk érte, amit be tudtunk cserélni élelmiszerre" - idézte fel Mia Kim az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti adásában.

A Kim Sistersben két testvér, Sue és Aija Kim, valamint unokahúguk, Mia Kim szerepelt. 1959-ben kerültek az Egyesült Államokba, ahol szinte azonnal hatalmas sikerük lett. Nem kevesebb, mint 22 alkalommal szerepeltek a híres vasárnap esti Ed Sullivan Showban, és olyan sztárokkal léptek fel, mint Frank Sinatra, Sammy Davis Jr vagy Dean Martin.

"Mi voltunk az első ázsiai popcsapat az Egyesült Államokban, ráadásul nemcsak énekeltünk, hanem rengeteg hangszeren is játszottunk, például szaxofonon, dobon és basszusgitáron. Úttörők voltunk, később több ázsiai formáció próbált utánozni minket" - mondta Mia Kim, aki 1967-ben férjhez ment Tommy Vig Amerikában élő magyar ütőhangszereshez. A pár immár ötven éve házas és 2006 óta Budapesten él.

A Mia Kimről és a Kim Sistersről szóló Fiatalkori álom a teaházban - Try to Remember című dokumentumfilmet magyar felirattal láthatja a közönség október 28-án szombaton és másnap a Premier Kultcaféban. A vasárnapi vetítést követően Mia Kim és zenekara ad koncertet ugyanott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását