2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Önvezető autók és pályák

A zalaegerszegi tesztpályához kapcsolódó autonóm járműrendszerek kutatására, valamint a kutatói utánpótlás fejlesztésére 3,2 milliárd forint uniós támogatást nyert el a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és konzorciumi partnerei, az ELTE, a Pannon Egyetem és a Széchenyi István Egyetem - közölte Palkovics László oktatásért felelős államtitkár pénteken, a két projekt zalaegerszegi nyitórendezvényén.
2017. október 27. péntek 11:37 - HírExtra
 
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára, a tesztpálya kormánybiztosa kiemelte: a 40 milliárd forintból megvalósuló önvezető és elektromos gépjárművek tesztelésére, fejlesztésére is alkalmas járműipari tesztpálya építése jól halad Zalaegerszegen.

Hozzátette, egy nagyberuházás csak akkor működhet jól, ha vannak olyan szakemberek, akik értik és egyebek mellett matematikusként, mérnökként, informatikusként támogatni tudják az itt zajló tevékenységet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását