2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Az Európai Unió olyan, mint egy megfáradt nagymama. Drámaian meddővé vált az öreg kontinens – idézte a Magyar Szociális Fórum Ferenc pápa szombaton elhangzott véleményét azon a strasbourgi kongresszuson, amelyet a keresztények hozzájárulásáról tartottak Európa jövőjéről.
2017. október 30. hétfő 06:01 - HírExtra
  Nem csak arról van szó, hogy kevés gyerek születik, s túl sokukat fosztottak meg joguktól, hogy megszülethessenek, hanem arról is, hogy Európa képtelennek bizonyult kellő anyagi és kulturális eszközök birtokába juttatni a fiatalokat ahhoz, hogy szembenézzenek a jövővel – mondta.

Ahelyett, hogy humanizálódna, Európa számokról és gazdasági adatokról szól. „Nincs ember, csak szavazat, nincs migráns, csak kvóta, nincs dolgozó, csak gazdasági mutató, nincs szegény, csak szegénységi küszöb” – figyelmeztetett.

Ferenc pápa újból síkraszállt a menekültek befogadásáért, ugyanakkor óvatosságra intett. Nyílt szívvel kell viszonyulnunk hozzájuk, de az újonnan érkezőket teljesen integrálni kell. A befogadottaknak is kötelességük megismerni, tiszteletben tartani és asszimilálni befogadóik kultúráját, s a nemzet hagyományait, mely befogadja őket – mondta Ferenc pápa a keresztények strasbourgi kongresszusán.

A Magyar Szociális Fórum megjegyezte: a magyar közszolgálati média nem adott hírt a pápa beszédéről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását