2024. március 29. - Auguszta

Jön a gigarangadó

Az áprilisi Magyar Kupa-döntő óta a keddi bajnoki rangadón találkozik egymással először a Ferencváros és a Győr női kézilabdacsapata.
2017. október 30. hétfő 16:14 - HírExtra
 
A kecskeméti fináléban 29-29-es rendes játékidőt követően hétméteresekkel az FTC-Rail Cargo Hungaria nyert, házigazdaként azonban csaknem két éve, 2015. november 4-én tudta legutóbb legyőzni a győrieket tétmérkőzésen.

Az M4 Sport hétfői, Sportreggeli című műsorában Danyi Gábor, a Bajnokok Ligájában és a hazai élvonalban is címvédő győriek másodedzője felhívta a figyelmet arra, hogy az NB I-ben nincs rájátszás, az alapszakasz után hirdetnek végeredményt.

"Ha eddig fontos volt mindenkinek minden pont, akkor azt gondolom, ez most duplán vagy triplán érvényes, hiszen utána nem nagyon van lehetőség a javításra. Biztosan nagy küzdelem várható, hiszen a Fradi-Győr mindig csúcsrangadónak számít" - nyilatkozta a keddi találkozóról a tréner.

Elárulta azt is, hogy nagyon jó a kapcsolat a két klub és a játékosok között, a két csapat így szinte tökéletesen ismeri egymást, ezért újdonságokkal, új játékelemekkel egyik sem tud előállni.

"A motiváltságról, a hozzáállásról sem szabad beszélni, mert ha az a kérdés, ki akarja jobban a győzelmet, akkor baj van. Ezzel egyik oldalon sem lesz gond" - vélekedett.

Danyi szerint a pillanatnyi forma dönthet kedden 18 órától az Elek Gyula Arénában, illetve meghatározó tényező lesz, hogy ki tud higgadt maradni, és téthelyzetben a tudása legjavát nyújtani.
"Mindkét oldalon világsztárok játszanak. Döntő lehet, ki tudja jobban odatenni magát és érvényesíteni az akaratát" - tette hozzá.

Az edző hozzáfűzte, nemcsak a Győr-Ferencváros rangadók döntenek a bajnoki cím sorsáról, az Érd, a Siófok, vagy akár a Dunaújváros elleni mérkőzések is nagyban meghatározzák majd, hogy a végső összesítésben ki, hol végez.

A sérülések jelenleg inkább a győrieket sújtják, Tomori Zsuzsanna, Anne Mette Hansen, Jana Knedlikova és Cornelia Nycke Groot is hiányzik, míg a fővárosiaknál előreláthatólag mindenki játszhat, ám Szucsánszki Zita és Hornyák Dóra még nincs tökéletes állapotban.

Az élvonalban mindkét csapat megnyerte eddigi hat mérkőzését, és a BL-ben is ugyanolyan mutatóval - két győzelem, egy vereség - rendelkeznek.

Az élcsoport:
1. Érd HC 8 7 - 1 248-188 14 pont
2. Győri Audi ETO KC 6 6 - - 210-120 12
3. FTC-Rail Cargo Hungaria 6 6 - - 199-135 12
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását